Voor al onze vacatures geldt dat ervaring in de Klant Contact branche essentieel is.

Hofstad Search executive search en werving & selectie alsmede interim management voor Customer Care, Contactcenter management en Customer Experience (CX), -staf en professionals.

Hofstad Search 20 jaar

Klik hieronder aub voor ons privacybeleid(GDPR-AVG), testimonials of recruitercode.

Proces Improvement Specialist

Omschrijving

Onze klant is een zeer succesvolle en strategische sterke organisatie op het gebied van Telecom en Internet. Zij voeren een zeer ambitieus uitbreidings- en innovatieplan uit. Deze functionaris is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het procesmanagement, de klant en systeem communicatie, verbeteringen doorvoeren en wat dies meer zij. Door je ruime ervaring in procesmanagement, word je gezien en gehoord. Je legt makkelijk contact met in- en externe stakeholders.

Datum
Status
Open
Soort functie
Executive
Soort dienstverband
Vastdienstverband
Salarisindicatie

Het salaris bedraagt ca € 71.000 (max) plus bonus, vakantie geld, pensioen, benefit budget en andere interessante voordelen

Functie eisen

Sterke proces of keten manager, je hebt ervaring in het operationeel leiden van teams, veranderaar, kwaliteitsdenker pur sang, kennis van (of ervaring met) tools en methodieken (overzicht). Een zeer interessante positie met uitzicht op uitstekende promotionele kansen.

Regio
Zuid-West
Provincie
Zuid-Holland
Plaatsnaam
Rotterdam
Branche
Telecom
Telefoonnummer
+31 70 3388648
E-mailadres
info@hofstad-search.nl

Sollicitatie formulier

  • Huidige Ervaring Customer Care
  • Uw persoonlijke gegevens
  • Complete
Voor al onze vacatures is ervaring in de Customer Care en Customer Service noodzakelijk! Twijfel je, neem dan contact met ons op (+31) 070 338 8648.
Om het sollicitatieformulier in te vullen, zet een vink.