Voor al onze vacatures geldt dat ervaring in de Klant Contact branche essentieel is.

Hofstad Search executive search en werving & selectie voor Customer Care en Contactcenter management, -staf en professionals.

Klik hieronder aub voor ons privacybeleid.

   Privacy wet (GDPR-AVG)

manager Customer Service (inhuis)

Omschrijving

Binnen dit oer Hollandse bedrijf in de leisure industrie vervul je de sleutelpost van manager CS. Je leidt, analyseert, verbetert (continu), begeleidt en innoveert. Zowel processen als systemen hou je state of the art en je hebt visie op de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor de klantstrategie. Je bent dynamisch, een service mens pur sang en sterk op de mensen gericht.

Datum
Status
Open
Soort functie
Executive
Soort dienstverband
Vastdienstverband
Salarisindicatie

marktconform met extra emolumenten

Functie eisen

HBO werken en denken. Uitstekende beheersing van het Nederlands (andere talen bv Duits/Engels zijn een pre). Gedegen kennis van bv Excel en affiniteit met ICT. Sterke organisator met heli view en snelle schakelaar (flexibel en concreet). Minimaal 3-5 jaar ervaring in een leidinggevende rol binnen het klantcontact center en ervaring in het aansturen van supervisors.. Ervaring met verandermanagement. Bereid diensten te draaien.

Regio
Zuid-West
Provincie
Zeeland
Plaatsnaam
nader toe te lichten
Branche
leisure
Telefoonnummer
+31 70 2151919 / 0625006083
E-mailadres
info@hofstad-search.nl

Sollicitatie formulier

  • 1
    Ervaring Customer Care
  • 2
    Uw persoonlijke gegevens
  • 3
    Complete
Voor al onze vacatures is ervaring in de Customer Care en Customer Service noodzakelijk! Twijfel je, neem dan contact met ons op (+31) 070 338 8648.
Om het sollicitatieformulier in te vullen, zet een vink.