Voor al onze vacatures geldt dat ervaring in de Klant Contact branche essentieel is.

Hofstad Search executive search en werving & selectie voor Customer Care en Contactcenter management, -staf en professionals.

Klik hieronder aub voor ons privacybeleid(GDPR-AVG) of testimonials.

   Privacy wet    Testimonials

Lees hier nog een keer de video pitch tekst na van Pia ivm MIR nominatie

Ik ben Pia de Wijer en ben, samen met mijn partner Peter, eigenaar van Hofstad Search. We zijn actief sinds 2002, Werving, search en selectie van middle-en senior management binnen klantcontact branche, voor vast dienstverband functies en interim rollen. Binnen onze markt klantcontactbranche en segment zijn we marktleider in Nederland en acteren we als business partner/recruiter.
Supergaaf om genomineerd te zijn voor MIR2018.

Grootste recruitment prestatie 2018
Succesvolle Hofstad Search employer branding via socials en website. Herkenbaar & consistent, actieve online community en werkt als een magneet voor kandidaten, opdrachtgevers en prospects. Mooiste compliment: er zit passie en liefde in voor het recruitment vak en voor De Hofstad (mooie stad achter de duinen, onze naamgever).
Overigens ben ik ook supertrots dat ik via mijn persoonlijke grote Haagsche netwerk een 56 jarige man, op randje bijstand, aan een baan heb kunnen helpen.
Grootste innovatie in recruitment proces 2018
We hebben nieuwe innovatieve diensten ontwikkeld die complimentair zijn aan w&s denk bv. aan onboarding coaching (door externe coach, samenwerkingspartner) voor nieuwe geplaatste managers zodat ze meer kans hebben om succesvol de 1e 3 maanden in nieuwe baan door te komen en opdrachtgevers minder risico hebben op desinvestering door verminderen afbreukrisico
Andere innovaties? Teveel om op te noemen maar denk aan maatwerk career coaching, online recruitment marketing en selectie interviews met kandidaten in de sportschool op de loopband of in een Scheveningse beachclub. Alles voor de beste mensen.
Kennis op peil houden mbt recruitment in 2018 en kennisdeling in en buiten organisatie
Sharing is caring. Daar geloof ik in. Ik lees en volg alles 24/7 over recruitment en de arbeidsmarkt. Volg veel seminars, congressen, webinars en workshops en deel deze content weer op onze eigen socials. Ook ben ik lid van de jaarcongrescongrescommissie Klantenservicefederatie waarin ik meedenk over vorm en inhoud van KSF jaarcongres, waar ieder jaar zo’n 450 managers en profs uit klantcontactbranche aanwezig zijn. Kennisdeling, trends & netwerken.
Grootste trend recruitment 2019
Met kop en schouders op 1: High tech, human touch. Maar wel high tech met goed onderbouwde strategie erachter en human touch, authentiek en vanuit het hart. Dus recruiting skills steeds belangrijker in wereld van tech/ai/data/machinelearning.
Hoop dat ik de jury en publiek/netwerk heb kunnen overtuigen van mijn veelzijdigheid als top (agency) recruiter. Stem je ook op mij?
www.emploit.nl