Voor al onze vacatures geldt dat ervaring in de Klant Contact branche essentieel is.

Hofstad Search executive search en werving & selectie voor Customer Care en Contactcenter management, -staf en professionals.

Klik hieronder aub voor ons privacybeleid(GDPR-AVG) of testimonials.

   Privacy wet    Testimonials

Client & Operations Manager

Omschrijving

Leidt in eerste instantie een inbound ( met cross en up) technical support en CS project met ca 50-60 medewerkers in B2C door aansturing van ca 3 TM’ s bij internationaal georienteerde service organisatie. Paar maanden later komt daar B2B bij wat het totaal op ca 100 mdws indirect en 5-6 TM’s brengt. Verantwoordelijk voor SLA en de aansturing via complexe KPI’s. Efficiency, kostenbewust zijn en marge bewaking vormen stevig onderdeel van de rol net als veelvuldig (dagelijks) overleg met de klant en zijn counterpart daar.

Datum
Status
Reeds vervuld
Soort functie
Executive
Soort dienstverband
Vastdienstverband
Salarisindicatie

Max 65k plus bonus van 20% en overige voorwaarden

Functie eisen

Tenminste HBO aantoonbaar werken en denken, 5-7 jaar minimaal ervaring binnen het contactcenter als manager en gewend om grotere aantallen medewerkers indirect maar zichtbaar aan te sturen. Sterk commercieel strategisch ( geen salesman), relatiebouwer en - beheerder, leiderschap met visie, teambuilder, overleg maar duidelijk en open, affiniteit met technologie is must

Regio
Zuid
Provincie
Noord-Brabant
Plaatsnaam
Nader toe te lichten
Branche
Dienstverlening
Telefoonnummer
(+31 70) 3388648 / 2151919 of (0)625 006083
E-mailadres
info@hofstad-search.nl

Sollicitatie formulier

  • 1
    Huidige: Ervaring Customer Care
  • 2
    Uw persoonlijke gegevens
  • 3
    Complete
Voor al onze vacatures is ervaring in de Customer Care en Customer Service noodzakelijk! Twijfel je, neem dan contact met ons op (+31) 070 338 8648.
Om het sollicitatieformulier in te vullen, zet een vink.